CV-ul  și Interviul Tău? Câteva Sugestii

1. Informează-te despre compania la care vei susține interviul de angajare. Ai astfel ocazia să discuți despre acest subiect în cadrul interviului.

sb7

Sursa Foto: 7 Days of Trust 

2. Prezintă-te la interviul de angajare cu CV-ul în cel puțin două exemplare. Este posibil să ai parte de doi intervievatori (în interviul final de angajare, de obicei al doilea sau al treilea, este posibil să fie prezenți chiar 3 intervievatori). Mai mult, nu lua în calcul 100% că angajatorul are CV-ul tău – din varii motive este posibil să nu-l aibă (probleme la print, internetul nu funcționează, laptop-ul nu mai are suficientă baterie etc.).

3. Să ai o agendă în timpul interviului – uneori se poate întâmpla să ai nevoie să-ți notezi vreo informație (adresa de e-mail a intervievatorului spre exemplu).

4. Adresează întrebări intervievatorului cel puțin la finalul interviului. Exemplu: Care este obiectivul pe termen lung al departamentului de achiziții?

 5. Ai grijă ca CV-ul tău să fie îngrijit (să nu conțină litere mâncate, greșeli gramaticale, spații prea mari între cuvinte etc.). Iar după ce-l printezi nu-l șifona, așează-l delicat într-o mapă sau în ceva asemănător.

6. Descrie-ți detaliat în CV responsabilitățile pe care le-ai avut la locurile de muncă (nu este suficient doar să precizezi unde ai lucrat, indiferent dacă vorbim despre companii ușor de recunoscut în piața muncii).

7. Prezintă-ți argumentele din cadrul interviului clar, precis, fluent.

8. Gândește-te, înainte de interviu, în funcție de jobul pentru care aplici, care sunt unele dintre întrebările care o să-ți fie adresate în timpul interviului.

9. Trimite un e-mail de mulțumire intervievatorului la câteva ore după interviu sau a doua zi.

10. Unele dintre caracteristicile importante pe care le evaluează un intervievator la un candidat în timpul interviului sunt: Determinarea, entuziasmul, optimismul, disponibilitatea de a începe lucrul, fermitatea în luarea deciziilor.

Comentarii, întrebări? E-mail: day2trust@gmail.com

 

Links 7 Days of Trust: Blog / FB / TW / LK  (HR.Jobs.Professions)

Astăzi este cea mai importantă zi din viața ta!

Mihai Silviu Botezatu

17.01.2016