Privește înainte în fiecare zi!

 

Situațiile neașteptate care-ți modifică planurile, programul, obiectivele, viața apar în fiecare zi – iar aici o să ne referim la acele situații dificile care te opresc din drumul pe care ai pornit de ceva vreme și de la care nu vrei să te abați. Fie că vorbim despre bani, emoții, sănătate, viață socială și profesională, neprevăzutul apare. Însă de ce? Neprevăzutul are o definiție? Chiar apare când are chef?

priveste inainte

Neprevăzutul poate fi văzut ca o situație care te surprinde pentru că nu ai avut cunoștință despre ea până într-un anumit punct, mai exact până în acel punct când te-a luat prin suprindere. Exemplu: Locul de muncă pe care îl dorești nu mai este disponibil cu toate că ai fost aproape de semnarea contractului, banii pe care îi așteptai nu sunt chiar atât de mulți pe cât ai prevăzut tu, relația cu partenerul de viață nu mai are viață, o problemă de sănătate a apărut brusc, un proiect pe care aparent l-ai câștigat îl pierzi pe ultima sută de metri și tot așa.

Te-ai gândit însă vreodată că dacă nu-ți mai propui să ai așteptări din partea anumitor persoane sau situații vei fi mai pregătit pentru a înfrunta momentele neplăcute? Acest lucru nu înseamnă practic să îți neglijezi programul, timpul, relațiile, să nu fii atent la ceea ce se întâmplă în jurul  tău, să fii pesimist etc. ci, din contră, să le acorzi atenția necesară, să fii optimist, să te pregătești corespunzător pentru competițiile la care îți propui să participi (obținerea unui loc de muncă spre exemplu) dar să nu fii dezamăgit dacă lucrurile nu se întâmplă exact așa cum ți-ai propus – într-adevăr, trebuie să-ți ridici anumite semne de întrebare privind calitatea acțiunilor pe care le-ai întreprins dar rolul acestora este să te ajute să-ți ajustezi viitoarele acțiuni astfel încât performanțele tale să crească treptat, cu fiecare experiență în parte, până la nivelul pe care ți l-ai propus.

Așteptările de la propria ta persoană este posibil să fie cele mai importante așteptări pe care le poți avea de la cineva. De ce? Pentru că tu îți organizezi timpul și propriile tale resurse și decizi unde mergi, pe cine vizitezi, în ce proiecte te implici, ce obiective îți stabilești ș.a.m.d. În momentul în care îți spui că ești responsabil de viața ta, fiind nevoit astfel să privești înainte în fiecare zi pentru a-ți explora potențialul, crește performanțele profesionale și obține mulțumiri sociale, emoționale ș.a.m.d., atunci poți realiza foarte clar că indiferent de natura evenimentelor din viața ta există posibilitatea de a schimba situația dacă dorești acest lucru. Un număr semnificativ de persoane sunt dezamăgite că sunt singure din mai multe puncte de vedere. Însă, uneori, înainte de a fi cu cineva sau a cunoaște o persoană nouă, trebuie să faci cunoștință cu propria ta persoană care îți este alături în fiecare zi.

Privește înainte în fiecare zi! Vezi care este scopul, viziunea ta și muncește în acest sens, fă eforturi și nu te gândi la ce pierzi ci doar la ce poți câștiga.

 

Mihai Silviu Botezatu

7 Days of Trust

day2trust@gmail.com

Astăzi este cea mai importantă zi din viața ta!

18 octombrie 2014