Ce este important de știut în momentul în care angajatorul dorește să te intervieveze prin Skype?

1. Fii punctual. Poate exista tendința de a nu acorda maximă importanță orei la care vei desfășura interviul pentru că nu e mare lucru dacă întârzii câteva minute… Până la urmă e prin Skype… (posibil să gândești astfel) însă o astfel de abordare nu este recomandată fiindcă interviul, indiferent de felul și metoda prin care se desfășoară, tot interviu rămâne. Așadar, respectă timpul.

Interviul Prin Skype

Sursă Foto: 7 Days of Trust

2. Nu verifica exact la ora interviului dacă toate conexiunile îți merg (internetul, logarea pe skype etc.) – fă o astfel de verificare cu 1520 de minute înaintea orei programate. Logează-te chiar mai devreme si rămâi logat (gândește-te la timpul interlocutorului tău).

3. Vestimentația – poartă, preferabil, o cămașă. Fie că ești băiat sau fie că ești fată. Încearcă să eviți puloverele, tricourile, bluzele.

4. Fii pregătit să-i transmiți intervievatorului, electronic, documentele pe care este posibil să ți le solicite, precum: CV, diplome, articole, cercetări, diverse informații etc. Astfel realizează-ți un folder în computer prin care să accesezi cu lejeritate documentele amintite și să i le transmiți într-un timp real.

5. Încearcă, pe cât posibil, să nu susții interviul pe Skype fiind conectat la internet printr-un Stick (dacă totuși nu ai de ales, încearcă să selectezi o zonă unde să ai semnal puternic). Asigură-te că ISP-ul (Internet Service Provider – furnizorul tău de internet) nu-ți va crea dificultăți în momentul în care ești online.

6. Exact ca la un interviu la sediul companiei, setează-ți telefonul pe silențios, arată că ești organizat.

7. Dacă ești în casă, încearcă să nu te duci în bucătărie (dacă totuși nu ai absolut nicio altă alegere nu este o tragedie dacă te logezi pe Skype acolo), numai să ai grijă să nu spele cineva vasele, să nu se gătească, să nu mai fie alte persoane în jurul tău. Te ajută și pe tine aceste “restricții” întrucât te vei concentra doar pe un singur aspect (interviul) și astfel vei avea poate o prezență, un rezultat favorabil așteptărilor tale și ale angajatorului.

8. Închide canalele de social media sau alte site-uri care-ți pot distrage atenția.

9. Pot să fie mai multe interviuri pe Skype (mai multe etape poți să le denumești) cu același potențial angajator, așa că nu rămâne surprins de acest aspect.

10. ID-ul tău preferabil să nu fie Lord of Darkness sau Angel of Freedom. Utilizează numele și prenumele tău sau cel puțin un ID relativ decent. Ex: Marian23, Liviaonline…

Sugestii? Întrebări? E-mail: day2trust@gmail.com

 

7 Days of Trust

Astăzi este cea mai importantă zi din viața ta!

07.07.2015

day2trust@gmail.com

Mihai Silviu Botezatu

Advertisements