Pesimismul tău, succesul altora

Sincer, tu chiar crezi când remarci, parcă fără nicio scăpare, în ce vremuri trăim? sau când spui “așa zice toată lumea, nu avem ce face!”.

De acord, prea mulți oameni nu au situația socială necesară pentru a fi optimiști. Nu sunt motivați, nu sunt bine hrăniți, nu sunt respectați și nu li se acordă suficientă atenție și îngrijire educațională, familială ș.a.m.d. Dar dacă stai bine să cugetezi, aceste situații nedorite există pentru că oamenii care au resursele necesare pentru a oferi ajutor nu sunt suficient de implicați, organizați și descurcăreți în rezolvarea unor astfel de cazuri sociale – iar asta nu a fost o constatare pesimistă, ci una realistă, al cărei scop este conștientizarea problemei întru rezolvarea acesteia.

A fi optimist nu este o trebuință, desigur. Nu oricine poate fi optimist, mai ales dacă treci prin numeroase tragedii de tot soiul care efectiv te zguduie. Dar dacă ai câteva resurse (cele mai importante fiind timpul și liberatatea de a alege) atunci merită să zâmbești și să te străduiești să fii așa cum dorești să fii pentru că indiferent dacă vei pierde, vei suferi sau te vei bucura că ai câștigat, momente frumoase o să te aștepte. Uneori, o înfrângere clară valorează mai mult decât o victorie norocoasă întrucât înfrângerea respectivă te ajută să te cunoști mai bine – ce poți face și ce nu și ce trebuie să faci mai departe ca să ajungi acolo unde îți dorești. Înfrângerile uneori îți arată și că trebuie să-ți reorientezi atenția către altceva sau te ajută să observi ceea ce nu puteai observa.

Hey.Sursă foto: HRS

Există oameni care se plâng de vremea de afară, de economie, de oportunități profesionale, de faptul că nu întâlnesc iubitul sau iubita perfectă. Adevărul este că astfel de persoane trebuie să fie mulțumite pentru că se pot plânge și că în fiecare zi au libertatea de a încerca să obțină ceea ce își doresc. Au cele mai importante instrumente la îndemână (au fost menționate și mai devreme) – timpul și libertatea de a alege.

Dacă vremurile în care trăim sunt grele? Depinde de fiecare persoană în parte. Viața este ceea ce crezi tu că este. Însă vreau să te întreb un lucru: Cunoști vreun moment consecvent din istoria omenirii unde să nu se fi spus că vremurile sunt grele? Așadar, acționează chiar de mâine și nu te mai gândi la perioade, la vremea de afară etc. Tu alegi, ține minte asta.

Realitatea este că indiferent în ce vremuri trăiești, tu decizi ce vrei să faci. Da, sunt foarte multe presiuni în jurul tau: Sociale, financiare, tradiționale, familiale, profesionale, emoționale etc. Însă în acest articol nu o să ne gândim la asta, ci la cu totul altceva.

O să facem împreună ceva foarte interesant:

Gândește-te chiar acum la ce vrei să realizezi. Pur și simplu scrie-ți dorințele pe o foaie sau oriunde crezi tu. În momentul în care îți scrii dorințele, nu trebuie să te gândești la presiunile despre care s-a menționat mai devreme și nici nu trebuie să îți faci calcule conform cărora nu ai cum să îndeplinești ceea ce îți propui.

Ia-ți 10 minute, scrie, și după aceea revino ca să citești finalul articolului.

Acum trebuie doar să crezi în ceea ce ai scris și să cauți informații care se leagă de dorința ta. După aceea vei acționa. Chiar dacă unele lucruri ți se par prea complicate, o să sesizezi un lucru foarte interesant: Cu cât te apuci mai repede să faci ceea ce îți propui, cu atât mai rapid o să vezi că ți se înlătură stresul sau dubiile. Da… Nu o sa decurgă totul conform planului, însă o să te străduiești și o să reușești.

Iar dacă încerci să-ți alcătuiești o echipă, să pornești acțiuni pro sociale interesante ori să-ți deschizi propria afacere, să propui o nouă strategie de afaceri departamentului comercial etc., te rog să consulți citatul de mai jos:

 

The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.” – Phil Jackson

 

 

Mihai Silviu Botezatu

7 Days of Trust

Astazi este cea mai importantă zi din viața ta!

Advertisements