Dragostea, răbdare și adrenalină?

Ceea ce este dulce, frumos și curios în ceea ce privește dragostea, este că are atât de multe forme încât niciodată sau în prea puține momente îi poți simți lipsa. Oriunde fugi, călătorești, zâmbești, plângi sau ești pe gânduri și indiferent de cum te simți, dragostea îți iese în cale și merge pas la pas cu tine chiar și în cele mai neașteptate momente: Când ești prins în prea multe responsabilități, când te afli într-o călătorie, când ești fericit sau mai puțin mulțumit, iar exemplele pot continua.

Dragostea nu are o definiție exactă pentru că atunci ar însemna că nu ar fi liberă, aceasta fiind doar o părere care nu dorește să generalizeze ideea exprimată dar care vrea să sublinieze faptul că lucrurile, momentele și situațiile din care ai ce învăța sau de care te bucuri se întâmplă pentru că tu crezi în ele, le construiești, le trăiești, le prețuiești și nu pentru că trebuie să întreci ceva, pe cineva sau să ajungi la o limită, un target etc.

Poate te întrebi acum, dacă nu există o definiție pentru dragoste, cum îmi pot da seama ce este? Iar un răspuns ce poate fi luat în calcul este că atunci când încerci să ajuți sau să primești cu bucurie un ajutor, când ești corect cu semenii și mediul tău sau poate când continui să crezi și să încerci cu bun simț, curaj și încredere într-o anumită direcție aparent nu foarte sigură sau de care alți oameni fug spunând că e periculos sau imposibil de fructificat, realizat, abordat ș.a.m.d., îți simți sufletul respirând.

Poate asta este cea mai importantă caracteristică a dragostei  sau cel mai puternic  semn că ea este prezentă, și anume faptul că îți simți sufletul respirând, respirând sănătos și puternic. Uneori dragostea presupune risc, alteori răbdare, important este că aceasta îți oferă încredere, o atât de importantă încredere încât chiar și riscurile par firești în anumite situații…

???? Vol.78 ????????

Sursa foto: www.picstopin.com

Mai devreme, în primul paragraf, s-a lăsat de înțeles că dragostea are nenumărate forme. De ce? Oare să fie datorită lucrurilor drăguțe care te fac să zâmbești, precum:  Soarele care oferă lumină peste tot în jur, salutul adresat persoanelor cu care interactionezi, amuzamentul produs la auzul unei glume bune, acompanierea persoanei la care ții, discuțiile călduroase cu familia etc. Răspunsul poate fi unul pozitiv, desigur. Aceste experiențe, în funcție de personalitatea fiecărei persoane în parte, încurajează sau nu buna dispoziție care poate fi asimilată de multe ori cu o ușoară și plăcută, fiind în același timp discretă, stare de fericire. Poate ești familiarizat cu expresia dragostea este peste tot, și chiar poate fi peste tot dacă încerci să înțelegi atât situațiile care-ți oferă mulțumire, relaxare, adrenalină dar și pe cele care-ți provoacă neplăcere, nedumerire, teamă – astfel este posibil să te înțelegi și tu mai bine. Chiar dacă îți este teamă sau ai nedumeriri cu privire la anumite momente sau situații din viața ta sau ale altora, cu siguranță că dacă înlocuiești întrebarea de ce se întâmplă asta cu imperativul vreau să știu de ce se întâmplă asta și ce trebuie să fac mai departe, atunci tratezi situația corect și curajos iar grijile tale vor părea etape pe care trebuie să le parcurgi și nu temeri de care să te ferești sau situații pe care nu vrei să le abordezi.

Dragostea oferă curaj, protecție, copilărie, inocență plină de maturitate, bucuria zâmbetului și libertatea mișcării, puterea glasului și claritatea cuvântului precum și magia atingerii.

Mai mult, pentru anumite persoane obișnuința de a face un anumit lucru care nu este tocmai grozav sau mulțumitor poate reprezenta un confort din care nu vor să iasă pentru a nu pierde măcar acea porțiune de satisfacție care îi menține ok. Ce se poate face într-o asemenea situație?  Cum se procedează când există doar ok? Depinde și de așteptările fiecărei persoane în parte, de alegerile acesteia cât și de context. Asta dorește? Vrea altceva? Frumos este că dragostea poate răspunde și în acest sens. Cum? Îți poate trezi bucuria de a te simți optimist, motivat, plin de încredere în anumite situații sau alături de cineva… Și poți sesiza astfel de simțiri și, de ce nu, raționamente, mai ales când faci un efort, când călătorești, când muncești, când ești optimist.

De acord, iubirea poate însemna lucruri diferite pentru fiecare dintre noi, dar un singur lucru reprezintă numitorul comun, și anume faptul că iubirea nu poate minți. Crezi în ceva? Acel ceva îți oferă adrenalina, răbdarea, siguranța, pasiunea pe care o nutrești sau, din alt punct de vedere, îți oferă liniștea, încrederea, construcția de care ai nevoie? Atunci încearcă să deslușești despre ce este cu adevărat vorba:Lucrul, situația, persoana, locul de muncă, țara, familia, obiceiurile pe care le dorești pot fi uneori mai aproape de tine decât bănuiești. Și chiar dacă nu este astfel, atunci merită să explorezi mai mult! Atenție… Răbdarea este necesară în multe situații. Dacă nu vrei să te grăbești să acorzi încrederea cuiva, atunci nu face acest lucru încă; Dacă anumiți angajatori sunt neprofesioniști, nu mai avea teama că e posibil să-ți pierzi salariul, încearcă să cauți și angajatori profesioniști; Dacă locuiești într-un cartier periculos (mulți câini, mediu neîngrijit și corupt) încearcă să găsești soluții pentru a schimba situația în bine  – în funcție de posibilitățile pe care le ai.

Dragostea poate fi răbdare, adrenalină, zâmbet și multe altele… poate fi ceea ce tu vrei să fie. Aceasta are magia de a te face să simți că ești în viață, să simți că ziua de astăzi este frumoasă și că mâine dimineața te vei trezi sigur pe tine, optimist, încrezător.

Trebuie să lupți pentru dragoste? Răspunde tu…

 

 

Autor: Silviu Botezatu

 

7 Days of Trust

Astăzi este cea mai importantă zi din viața ta!

day2trust@gmail.com

 

 

 

 

Advertisements