Luni, 27 ianuarie 2014, începând cu ora 18:00, la Institutul Cultural Român, București, Aleea Alexandru nr.38, a avut loc lansarea cărții Candidați și Angajatori? Piața muncii are nevoie de voi, autor: Mihai Silviu Botezatu.

Poster Final Lansare

În cadrul evenimentului participanții au avut posibilitatea să-și înscrie CV-ul pentru posibilitatea de angajare având în vedere că reprezentanții companiei de recrutare HRS au fost prezenți (Delia Gavrilă – Specialist Comunicare și Marketing și Georgiana Tudose – Consultant Resurse Umane), au luat parte la o scurtă ședință de brainstorming prin intermediul căreia s-au identificat  13 modalități prin care o persoană poate încerca să se angajeze, printre cele mai interesante dintre acestea, remarcându-se:

  1. Colaborările cu foștii profesori din facultate (pe diverse proiecte academice sau cofinanțate din Fondul Social European)
  2. Înființarea propriilor idei prin campanii de sponsorizare
  3. Vizita directă la recepția diverselor firme pentru depunerea CV-ului.

Un joc interesant, Ce poți face cu o agrafă de birou?  (au fost descrise 17 modalități de utilizare, printre care: Mâner de fermoar, scobitoare sau ac de cravată) a condus la următoarea concluzie din partea autorului: Dacă putem utiliza o agrafă de birou în atât de multe feluri, de ce să nu identificăm cel puțin 10 situații prin care putem încerca să ne angajăm? Și astfel s-a ajuns la cele 13 modalități menționate mai devreme.

DSC_0631

Lansarea a durat aproximativ 90 de minute, timp în care invitatul special, Marian Floricel, absolvent al masteratului de Relații Economice Internaționale (Academia de Studii Economice, București)  a expus punctul său de vedere referitor la ce se poate îmbunătăți în piața muncii cât și în sistemul universitar din România, punctând astfel faptul că încă din facultate este important să afli, ca student, ce carieră profesională dorești și cum poți face asta, iar sistemul universitar în acest sens poate ajuta prin interactivitate, practică de specialitate și prin facilitaterea unor puncte de referință în plan profesional. Marian a punctat și faptul că unii dintre recrutorii de pe piața muncii ar trebui să trateze cu mai multă vigilență și seriozitate interviurile de angajare, respectându-și cel puțin promisiunile legate de oferirea rezultatului interviului și asigurarea unei selecții obiective, profesioniste.

Scopul cărții este acela de a revitaliza, pe cât posibil, piața muncii din România prin proiecte practice ce presupun, la bază, un singur lucru: Cooperarea constantă și nu ocazională dintre Angajatori, Candidați și Universități. Sunt expuse astfel metode clare pentru fiecare dintre cei trei piloni.

Capitole din Carte:

  1. Ca angajator, cum trebuie să investesc în viitorii angajați?
  2. Rolul candidaților în relația cu angajatorii
  3. Universitățile și piața muncii
  4. Despre obstacole, dezamăgiri și motivație
  5. Sugestii pentru studenți și absolvenți
  6. Sugestii pentru angajatori
  7. Alegerile din viața noastră  + umor motivațional

Cartea este disponibila la librăria Devadata și în curând va fi prezentă și în alte librării, aceasta reprezentând un proiect editorial finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul lansării au participat și: HRS, Cariere Online, 7 Days of Trust.

DSC_0737

Candidați și Angajatori? Piața muncii are nevoie de voi este prima carte din 2013-2014 dedicată îmbunătățirii unor domenii precum Resurse Umane sau Vânzări, fiind puternic concentrată pe motivarea pieței muncii oferind în acest sens strategii financiar-sociale creative și practice.

Adresa de e-mail la care pot fi adresate întrebări și opinii: candidatisiangajatori@gmail.com

 

30.01.2014

7 Days of Trust

Astăzi este cea mai importantă zi din viața ta!

Advertisements