Responsabilitatea principala la locul de munca poate fi chiar aprecierea acestuia.  Sarcinile zilnice si obiectivele de zi cu zi ne ajuta nu doar sa ne indeplinim atributiile din fisa postului, ci ne si pot  forma o conduita profesionala prin care sa devenim constienti de lucrurile bune pe care le facem, cum le facem si cum le putem utiliza mai departe pentru propria noastra multumire cat si a altora. Ar trebui umanizat felul in care sunt gestionate activitatile profesionale? Doar noi putem raspunde la aceasta intrebare – cum le putem umaniza, de ce vrem asta si care ar fi plus valoarea adaugata prin astfel de actiuni? Astfel se naste autenticitatea in munca profesionala.

Autenticitatea la serviciu implica sa traiesti si sa te bucuri de proiectele pe care le ai – chiar daca pe unele le gestionezi cu frica, pe altele cu nesiguranta, emotie, zambete,  important este ca te straduiesti sa lucrezi normal, eficient, corect, inteligent. Uneori o anumita metoda pe care esti obligat sa o folosesti si care apare in mod neasteptat iti poate oferi noi perspective care sa te ajute in planurile tale si in buna realizare a activitatilor.

Autentic mai inseamna ca realitatea noastra profesionala si felul in care ne raportam la ea nu pot fi puse la indoiala, dar cu siguranta pot fi imbunatatite. Ceea ce s-a intamplat sau ceea ce este in prezent se poate schimba conform asteptarilor noastre, prin abordarile creative, naturale, sincere dar totodata organizate, profund structurate si inteligent gestionate.  A fi autentic inseamna a fi curajos? Cu siguranta da, iar prin curaj intelegem respect fata de propria noastra munca si de cea a colegilor, lucru in echipa, clarificarea divergentelor  sau chiar riscurile inteligente.

Respectandu-ne principiile putem sa fim profesionisti intrucat determinarea, valoarea adaugata si comportamentul nostru tind sa ne ajute in tot ceea ce facem.
Chiar daca apar distrageri de atentie, debusolari, demotivare, lipsa de incredere in colegi sau in companie, trebuie sa fim constienti ca prin comportamentul nostru corect, firesc, pro activ, orientat catre initiativa si dezvoltare putem sa ne facem treaba cat mai bine iar ceilalti sa inteleaga ca noi muncim pentru ca avem credinta in munca. Munca defineste o mare parte din om si de aceea trebuie profund apreciata.

Articolul a fost publicat si pe situl de joburi Franco-Jobs: Cum poti fi autentic in munca ta?

Advertisements