Ti-ai pierdut job-ul, ai fost mintit, chiria ti s-a marit, iubita/iubitul te limiteaza prea mult si simti ca pierzi timpul in relatia respectiva, ai fost tradat, prins prea des in trafic, ai racit, nu ai intrat la facultatea dorita, esti o fire mai pesimista, nu vrei sa te inscrii la somaj, te-ai saturat de orasul in care stai, postarile de pe facebook iti par o joaca pentru copii, iar echipa ta favorita de fotbal nu a mai castigat un trofeu de prea mult timp…

Sursa foto: freevancity

Mai ai si alte motive care sa te intristeze? Poate da, poate nu. Cert este ca fiecare dintre situatiile de mai sus pot fi de fapt surse de buna dispozitie, fericire si optimism. Cum? Propun sa ne delectam impreuna cu umor motivational prin citate/scurte anecdote.

Sa incepem!

I. Citat:

“Voluntarii nu sunt platiti nu pentru ca nu au nicio valoare, ci pentru ca sunt de nepretuit.” (Sherry Anderson)

II.

Intervievatorul: Vad din CV-ul dvs. ca la ultimele patru locuri de munca ati stat maxim 3 luni de zile. Imi pare rau, dar noi avem nevoie de un caracter puternic, stabil, de perspectiva. Spre exemplu eu lucrez aici de trei ani de zile.

Intervievatul: Atunci de ce m-ati mai chemat la interviu? Se pare ca instabilitatea mea are totusi o calitate, v-a facut sa ma programati pentru o intrevedere.

Intervievatorul: Trebuia sa ma uit mai atent la CV, m-am grabit putin.

Intervievatul: Sa inteleg ca trei ani de zile nu au fost suficienti pentru a invata cum se analizeaza un CV?

Intervievatorul: Sunteti obraznic

Intervievatul: Macar obraznic si sincer decat neatent si lent. Sunt curios, inainte de acest job, ati crezut ca ce invatati in primele trei luni de proba va fi suficient pentru trei ani de zile? Acest lucru denota superficialitate, lipsa de initiativa si monotonie profunda.

Intervievatorul: O sa incheiem acest interviu.

Intervievatul: Bineinteles. Vreti sa facem o pauza inainte? De vreo trei minute?
III.

Ea: Daca te uiti prea mult dupa stele, pierzi luna

El: Daca tu te crezi luna inseamna ca ai mari probleme de identitate

IV.

Ea: Esti un nesimtit, te gandesti doar la tine, esti superficial, sfidator.

El: Ai uitat sa spui ca sunt frumos….

V

“Casatoria este bursa la care actiunile se transforma in obligatiuni”  – Jesse Jones

VI. Motivatie:  Managerul si somerul

Somerul: Imi caut job de 2 ani de zile, grupul de prieteni mi s-a restrans considerabil, bani nu prea am. Ce mi-a mai ramas oare?

Managerul: In primele 12 luni de la pornirea propriei afaceri nu am castigat niciun ban pentru mine, nu aveam bani. Dar am continuat afacerea. Prietenii s-au indepartat deoarece munceam prea mult. Familia era ingrijorata de sanatatea mea. Mi-au plecat in primele sase luni peste 5 angajati. Totusi am crezut in mine. Acum am un venit stabil in fiecare luna, familia zambeste, iar clientii au devenit prietenii mei.

Managerul: Te intrebi ce ti-a mai ramas: Poti sa visezi, poti sa muncesti, poti sa faci sport, poti sa gandesti, poti sa ceri ajutor…. Cand prietenii sau oportunitatile se pierd, apar altele, insa primeste totul cu drag. Ce ti-a mai ramas? Numele, viata, sanatatea. Vezi ce poti construi cu ele.

Ai nevoie de ajutor sau vrei si un alt punct de vedere cu privire la o anumita situatie? Doresti mai multa motivatie? Contacteaza-ne pe urmatoarea adresa de e-mail: day2trust@gmail.com

Advertisements