De cate ori pe zi spui, gandesti sau auzi “sa fim realisti, noi nu avem ce ne trebuie pentru a face chestia asta” sau mai bine o lasam pe maine, cand ne mai eliberam din activitati” ori “ce tari sunt japonezii , ce muncitori sunt chinezi, de-am avea si noi cultura lor” ? Mai mult, expresii precum “nu am bani, deci nu pot mai mult chiar daca mi-as dori” le intalnesti des? Atunci trebuie oferite solutii foarte bune.

Pentru inceput o sa facem un mic exercitiu: Opreste-ti muzica de la computer, delogheaza-te de pe conturile de socializare, indeparteaza telefonul din buzunar sau inchide-l si relaxeaza-te. Acum, gandeste-te si completeaza: Am varsta X, ma ocup cu…, Cred in… Si sunt inconjurat de…

Ai completat? Foarte bine.  Esti multumit de raspunsurile tale? Indiferent de starea pe care o ai acum raspunde-ti la urmatoarele intrebari:

1. Cu ce as vrea sa ma ocup sau ce vreau sa imbunatatesc in ocupatia mea actuala?

2. In ce as mai putea crede?

3. De cine vreau sa fiu inconjurat (pot fi situatii, persoane, oportunitati etc.) ?

4. Care sunt cele mai mari obiective  pe care le am in plan personal si profesional?Cum le pot indeplini? De ce nu am inceput sa lucrez intru indeplinirea lor pana acum?

Acum ca s-a terminat exercitiul trebuie sa-ti stabilesti ca de maine, 04 februarie 2013, timp de o saptamana de zile, sa nu-ti ceri scuze, sa nu vorbesti de vreme si implicit de meteo, sa nu fumezi (in cazul in care esti fumator), sa nu asculti radio, sa nu bei sucuri acidulate si dupa ora 17:00 sau 18:00 sa faci in fiecare zi o plimbare neplanificata. La sfarsitul saptamanii trebuie sa-ti raspunzi la intrebarea: Cum ma simt? Ce s-a schimbat? Nu imi este prea bine sau sunt mai motivat? Ce pot face mai mult?  Scrie ulterior despre experienta ta la: day2trust@gmail.com

Cel mai important exercitiu pe care insa tu decizi cand vei dori sa-l incepi este acesta: Sa nu mai fii realist. Despre ce este vorba in acest exercitiu? In principiu despre incredere, curaj, antrenament (ICA).

Realitatea exista, o vedem cu totii – este locul, daca putem spune asa, unde suntem situati in prezent. Dar te-ai gandit vreodata cum s-a alcatuit aceasta realitate? Daca a avut la baza un vis? Daca este un vis chiar acum? De ce incerci ca, coincidentelor care apar uneori in aceasta realitate, sa le dai un caracter logic, precum cauza-efect. Doar asta sa fie? Apreciaza realitatea, gandeste-te la ea, insa nu o folosi drept scuza sau justificare pentru nereusitele  sau nemultumirile pe care le ai.

Exista magie, incredere si realizari. Nu te gandi la magie precum cea din desene sau filme SF, horror etc. Cugeteaza insa asupra faptului ca realitatea exista si ai deja puteri magice – poti sa vorbesti, sa mergi, sa muncesti, sa fii intr-un loc astazi, maine intr-altul, sa alergi, sa canti, sa zambesti, sa faci sport si cate si mai cate. De asemenea, urmarind chiar si logic lucrurile din jurul nostru si presupunand ca oamenii ar avea puterea sa zboare sau se duca inapoi in timp, sa se teleporteze etc., oare intr-o asemenea situatie nu s-ar intreba: Dar de ce nu putem sa avem 4 infatisari ci avem doar una singura? De ce nu avem patru maini si avem doar doua? De ce nu putem sa dormim in timp ce muncim? Iar daca s-ar naste si astfel de lucruri, atunci crezi ca nu ar mai fi si alte dorinte sau alte ganduri despre cum se poate obtine mai mult de atat? Asadar, multumeste-te cu ce ai acum si incearca sa obtii ceea ce vrei.

De fiecare data cand vrei sa obtii ceva, comporta-te corect, cu bun simt si nu te demotiva. Incearca pana iti reuseste. Daca tu crezi in ceva apuca-te de treaba si vei reusi. Este atat de simplu. Inclusiv Will Smith (actor) a sugerat asta. Munceste insa putin mai mult, fii corect si nu cauta scurtaturi. Fa-ti o lista cu ceea ce vrei sa faci maine, apoi incearca sa faci acele lucruri. Vei vedea ca pe langa durere, dezamagire etc. va aparea si un zambet, o curiozitate si o doza de distractie si, de ce nu, de aprofunzime morala.

Vei fi uimit cum vei identifica oportunitati pe care le asteptai de mult doar prin simplul fapt ca te antrenezi, incerci sa te cunosti mai bine, muncesti, crezi , incerci. Si prin munca nu te gandi doar la avea un job, gandeste-te la cum sa muncesti in viata ta ci nu doar pentru viata ta. Esti angajatul vietii tale, iar universul este sediul firmei pe care viata ta o dirijeaza. Lucreaza cu viata ta, fii bun cu universul  – ai grija de “firma” la care lucrezi.

Unele dintre aceste oportunitati uimitoare despre care s-a vorbit poate nu o sa le fructifici de la inceput dar vei vedea ca tocmai datorita faptului ca ai incercat vor aparea altele si mai bune.

Nu renunta niciodata!

7 Dayst of Trust

day2trust@gmail.com

Advertisements