Nu ai avut o zi prea buna. La finalul acesteia iti spui: De ce nu s-a intamplat asa cum am dorit? M-am blocat, am uitat ce trebuie sa fac, nu am fost eu.

Job-ul pe care il doresti inca nu a aparut, desi ai aplicat saptamana aceasta la peste 400 de anunturi; Te gandesti ca banii de cheltuiala ti se vor termina in doua zile.

Te-ai certat din nou putin cu persoanele importante din viata ta, teava de la baie s-a stricat pentru a treia oara anul acesta, intarzii mai mereu la diverse evenimente iar persoana draguta de care te simti atras pare mai mult ca se indeparteaza de tine sau nu iti da suficienta atentie. Mai mult, alte persoane dragute si situatii ideale tot apar dar parca te retine ceva sa duci la bun sfarsit o actiune de socializare, participarea la o competitie, obtinerea unor beneficii s.a.m.d.

Poate acesta este motivul pentru care pierzi oportunitati, deoarece ai impresia ca totul este o competitie, un joc de poker, un vis nu tocmai placut in care vrei sa alergi repede dar te infiori la gandul ca doar cei care te alearga pot face acest lucru la viteza pe care, de fapt, tu ai dori sa o ai. Opreste-te chiar in aceasta clipa sa mai gandesti astfel. Viata nu este un joc sau cel putin nu este doar asta. Daca te-as intreba de ce traiesti, ce ai raspunde? Traiesti pentru ca poti construi, imbunatati situatiile nu tocmai placute cu care interactionezi si oferi zambete celor din jurul tau. Uite cateva motive. Iti plac? Mai mult, azi te-ai putut ridica din pat? Ai putut manca? Ai putut viziona ultimul videoclip al artistului preferat? Ti-ai putut pune castile in urechi? Ai putut vorbi la telefon cu un coleg? Raspunsul probabil ca este da. Daca poti realiza astfel de lucruri (probabil spui ca sunt banalitati) atunci de ce nu poti realiza si lucrurile care te vor face multumit? Tot ce se schimba este nivelul de dificultate pe care trebuie sa-l depasesti. Asta presupune putin mai multa planificare decat pentru a viziona un videoclip, antrenament si concentrare, insa o concentrare relaxata, nu una tensionata.

Bun. Ai trei aspecte importante acum in viata ta: Planificare, Antrenament, Concentrare (PAC). Acum cand vezi o oportunitate, tot ce trebuie sa faci este PAC!

Nu ai job-ul dorit. Si ce daca? Incearca de 1000 de ori, astfel iti vei imbunatati planificarea (modelul de e-mail, personalizarea mesajelor, felul in care abordezi companiile, canalele pe care le folosesti pentru a te promova, mediul pe care il frecventezi etc.), antrenamentul (rapiditatea de a identifica oportunitati si de a le fructifica) si concentrarea (calitatea actiunilor tale: CV-ul sa nu aiba greseli de ortografie, mesajul tau sa fie concret, explicit).

Viata este competitia cu tine insuti. Nu fugi de aceasta competitie incercand sa crezi ca adversarii tai sunt societatea, lumea nebuna s.a.m.d. Acestea sunt doar obstacole pe care le poti depasi. Asadar, cu toata emotia din piept (si totodata inarmat cu bun simt – este nevoie) incearca sa abordezi mai curajos lucrurile care te intereseaza. Poate placi o persoana foarte tare sau vrei sa te muti intr-un apartament nou ori vrei sa-ti deschizi o firma, fii curajos! Ai grija insa, nu exagera. Planifica-ti actiunile inainte. Tine minte de PAC! Nu te demotiva daca nu reusesti din prima, a doua, a treizecea incercare. Usor, usor vei reusi.

Ideal ar fi sa-ti faci un target sau o lista cu obiective. Ex: Maine vreau sa ma trezez la ora 07:00, sa-i zambesc vecinului meu care este mereu prea serios, sa fac 10 flotari si 20 de genoflexiuni, sa-i spun mamei ca o iubesc, sa contactez 10 companii si sa personalizez mesajele pentru fiecare in parte, sa-mi aleg o carte pe care sa o citesc si sa rad cu lacrimi la un film de comedie.

Aplica metoda PAC!

Scrie la day2trust@gmail.com experientele tale: esecuri in fata oportunitatilor sau succese dupa lecturarea acestui articol. Si, conform metodei PAC, stabilim si un termen limita de indeplinire a acestui task: trimite mail pana pe 05 februarie 2013.

7 Days of Trust va ureaza o zi buna!

Autor: Mihai Silviu Botezatu

Advertisements