Esti de parere ca ai putea obtine venituri suplimentare prin activitati adiacente serviciului? Inseamna ca daca te gandesti deja la acest aspect, mai ramane doar sa stabilesti ceea ce ai de facut pentru a-ti pune in practica ideile.

Pentru inceput este recomandat sa-ti centralizezi timpul liber pe care il ai la dispozitie. Din start nu te gandi sa-ti ocupi tot timpul liber intrucat, pentru a functiona la randamentele dorite, trebuie sa te si odihnesti/ relaxezi/distrezi. Dupa ce ai finalizat respectiva centralizare, vezi cand ai putea sa-ti faci timp pentru un al doilea job. Sambata? Poate vinerea? In timpul saptamanii dupa ora 16:00?

Sursa foto: http://richflorence.com/?p=248

Pasul urmator consta in identificarea celui de-al doilea job. Ce ti-ar placea sa lucrezi? Poate doresti sa fii un agent de vanzari/agent imobiliar, asistent manager, operator date, trainer, operator call center – aici spre exemplu poti negocia sa lucrezi in weekend s.a.m.d. Dupa ce te-ai decis, incearca sa cauti locuri de munca prin intermediul internetului, cunostintelor, agentiilor de resurse umane etc. Poti consulta chiar si lista cu locuri de munca disponibile in tara pe care o poti regasi la Agentia Nationala Pentru Ocuparea Fortelor de Munca (ANOFM).

Daca ai reusit sa-ti gasesti si un al doilea job conform propriilor tale conditii, atunci incearca in prima luna de zile sa vezi cat timp iti ia efectiv sa indeplinesti cerintele jobului respectiv, indiferent ca vorbim de vanzari, call center, client service s.a.m.d.  Astfel vei reusi sa devii mai eficient si sa te adaptezi mai rapid noului tau stil de viata – cel cu doua joburi. Trebuie doar sa fii constient de faptul ca situatia ta din prezent nu o reflecta pe cea din viitor. Totul depinde de ambitia, determinarea, vointa si sanatatea ta.

Mare atentie la propria ta sanatate. Daca cel de-al doilea job este mult prea solicitant si crezi sau simti ca-ti pune propria sanatate la incercare, atunci gandeste-te ca in loc sa investesti in medicamente, spitale sau in alte lucruri si situatii mai mult sau mai putin placute, mai bine te multumesti cu un job sigur, stabil. Desigur, tu poti incerca sa mai identifici si alte joburi care crezi ca ti se potrivesc, important este insa sa incerci!

Sursa foto: http://www.happynews.com/living/money-budgeting-financial/money-tips-budgeting-financial-planning.htm

De asemenea, se poate intampla ca prin intermediul unora dintre activitatile tale din prezent pe care le desfasori in timpul liber, sa poti obtine un venit. Spre exemplu, daca obisnuiesti sa faci ordine prin casa, sa asamblezi, sa citesti etc. poate poti face asta si pentru alte companii: Daca te pricepi sa asamblezi obiecte, sa faci ordine, sa aranjezi etc., atunci poate te “urmareste” un job in calitate de decorator, designer sau alte asemenea oportunitati.

Pentru comentarii, intrebari, nelamuriri, ne poti scrie pe blog sau la adresa de e-mail:  mihaisilviubotezatu@yahoo.com

Advertisements