Visele noastre

Fiecare dintre noi are visele sale: Profesionale, familiale, pline de provocari, alteori tradiţionale ş.a.m.d.

Şi da… Acest articol este şi pentru persoanele care încă preferă ca plurarul cuvântului vis să fie “vise” şi nu “visuri”. Însăşi în armonia acestui cuvânt se remarcă delicateţea prin care este exprimat. Poate fi considerat chiar un cuvânt magic ce ne permite să ne jucăm cu cele mai năstruşnice gânduri ale noastre.

Sursa: http://preetkesang.blogspot.com/

Dar ce se întâmplă când visele devin realitate? Când anumite lucruri pe care le visăm încep să-şi facă apariţia în viaţa noastră reală, fizică, obiectivă. Ce se întâmplă când subiectivul se interferează cu obiectivul? Răspunsul este că visele încep să capete formă. Iar atunci, în funcţie şi de natura acestora, apare senzaţia copleşitoare de realizare, de mulţumire sau, la polul opus, spaima ori nemulţumirea.

Ce să facem cu visele noastre? Putem să le analizăm, să tragem concluzii, să ni le construim şi să ni le organizăm. Cu puţin exerciţiu putem constata că ele pot deveni un factor foarte motivant pentru atingerea scopurilor pe care ni le propunem.

Visele reprezintă până la urmă o înlănţuire de gânduri imaginative. Puse cap la cap ele reprezinta entităţile care “însoţesc” omul în fiecare zi.

Advertisements