Preşedintele României, Traian Băsescu, îndeamnă la responsabilitate.

Preşedintele transmite un mesaj politicienilor din România al cărui conţinut este legat de responsabilitate: “Fiţi responsabili”. Conform spuselor preşedintelui, România nu mai poate cheltui exagerat aşa cum a făcut în perioada de bum imobiliar cât şi de consum abuziv. Mai mult, şeful statului a precizat că românii sunt minţiţi zilnic prin anumite contexte ce aparţin mass-mediei.

Declaraţia domniei sale: “Românii sunt minţiţi zilnic, domnişoare rujate, cu ochii cât cepele spunând cum se reduc salariile şi trebuie salvaţi bănişorii oamenilor”, preşedintele specificând însă că aceşti bani ai oamenilor sunt unii pe care România nu îi produce şi nu îi poate plăti, informează Mediafax.

O soluţie corectă în aceste vremuri nefavorabile este cea a dezvoltării prin investiţii, menţionează şeful statului.

Referitor la legea educaţiei, Traian Băsescu a specificat că Guvernul României este îndreptăţit să încerce promovarea şi implicit susţinerea unei legi a educaţiei care aduce reforma în sistemul educaţional. Acesta a consultat ambele forme ale legii educaţiei şi părerea sa este că măsurile Guvernului privind promovarea propriei legi a educaţiei sunt justificate pentru că aceasta din urmă aduce reformă la nivel educaţional.

Preşedintele îl susţine pe prim-ministrul României, Emil Boc.

Traian Băsescu a declarat că Guvernul trebuie să se orienteze şi să ia măsuri pentru modernizare indiferent de eventualele costuri politice.

“Îl asigur pe premier că are toată susţinerea preşedintelui”  – Menţiune făcută de şeful statului, informează Mediafax.

Din declaraţia făcută de Traian Băsescu, joia  aceasta, pe 25 noiembrie 2010, în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR) cu ocazia împlinirii a 15 ani de zile de la primele tranzacţii în cadrul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), trebuie prezentat sensul altor câtorva informaţii importante. Astfel, modernizarea statului pare a fi aspectul principal de revitalizare a economiei deoarece un stat neperformant nu poate să aibă o economie performantă.

De asemenena, o afirmaţie interesantă a fost îndreptată către felul neprofesional, iraţional în care politicienii au acţionat greşit în trecut dublând salariile şi pensiile, inventând şi foarte multe ajutoare sociale, decizii care au în prezent consecinţe negative asupra unei situaţii economice deja precară apărută pe fondul crizei economice.

Concluzie: Da, s-a cheltuit nejustificat în ultimii ani de zile. Unii dintre politicieni pur şi simplu au vrut să “seducă” populaţia prin tot felul de avantaje sociale nejustificate care au provocat consecinţe nedorite ce sunt suportate în prezent.

Mesajul preşedintelui este clar. Îndemnul la responsabilitate implică înţelegere între politicieni, lucru în echipă între aceştia, înlăturarea dezinformării, îndeplinirea atribuţiilor într-o manieră profesionistă cât şi atenuarea conflictelor politice.

 

Unde mai puteţi adresa comentarii în afară de acest blog? La adresa de e-mail: mihaisilviubotezatu@yahoo.com

Advertisements