Acordurile FMI cu România

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) l-au pus la curent pe şeful statului român, Traian Băsescu, în ceea ce priveşte posibilitatea unui nou acord între România şi FMI – un alt împrumut financiar menit să ajute ţara pentru o creştere pozitivă în 2011 din perspectivă economică -, aşa cum susţine şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, informează Mediafax.

Discuţiile s-au purtat în aceasta sâmbătă, 30 octombrie, iar principalele puncte de interes ale acestora au fost cele legate de consolidarea stabilizării economice în România, dar şi de anumite reforme structurale care vor avea rolul să determine pe viitor o creştere economică semnificativă.

Jeffrey Franks a precizat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi că l-a înştiinţat pe acesta cu privire la opţiunile valabile existente pentru un nou acord. Printre altele, şeful misiunii FMI la Bucureşti a menţionat că se poate lua în considerare o creştere economică dacă se continuă procesul de reforme structurale şi, mai mult, acesta crede, conform propriilor sale spuse, că toate partidele politice din România sunt de acord cu un astfel de proces de reforme. Cele mai recente analize ale FMI privind creşterea economică vor fi prezentate luni, 1 noiembrie 2010, a lăsat de înţeles Franks.

Printre aspectele importante pe care le-a mai specificat acesta, a fost şi cel care îndeamnă către colaborarea Fondului în lunile ce urmează cu toate partidele politice din România pentru obţinerea celor mai bune idei/soluţii pentru viitorul acord cu Comisia Europeană, Banca Mondială şi FMI.

Dumneavoastră ce credeţi? Un nou împrumut de la FMI ar ajuta România? Care ar fi principalele avantaje şi dezavantaje?

 

Unde mai puteţi adresa comentarii în afară de acest blog? La adresa de e-mail: mihaisilviubotezatu@yahoo.com

Advertisements