Ploaia

Este singura care refuză să te părăsească chiar şi atunci când chemi în ajutor rivalul ei pentru a o înlătura. Vine lângă tine, chiar peste tine, în momentele când te aştepţi cel mai puţin. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că niciun prieten de-ai tăi nu este atât de insistent precum este ea. Pur şi simplu te vrea aproape şi nu poţi face nimic pentru a evita această situaţie. A fost lângă tine încă de când ai apărut pe lume. Poate nu chiar în prima zi a vieţii tale ai întâlnit-o, sau poate că s-a întâmplat şi aşa ceva, dar numai că erai prea mic ca să-ţi aduci aminte de vizita ei. Încet, încet te-ai străduit să te familiarizezi cu spiritul ei jucăuş dar de fiecare dată când apare cam strângi din corp iar chipul tău suferă strâmbături voite sau spontane, ca un fel de grimase.

Dacă te prinde nepregătit, să spunem doar într-un tricou şi o pereche de pantalonaşi scurţi, atunci ea te va invada fără niciun fel de grijă sau milă pentru tine. Din contră, parcă se simte mai atrasă de felul tău vestimentar… Atunci când acesta cam lipseşte, deoarece are posibilitatea să te facă supărăcios şi… “Fleaşcă”.

Când îşi face apariţia, indiferent la ce intensitate, toată lumea vorbeşte despre ea. Oamenii încep să-şi ia umbrele şi cizme pentru a se proteja de mângăierea ei… Ce-i drept, uneori cam rece. Cu toate acestea… Nu este rău intenţionată. Chiar dacă produce uneori pagube devastatoare (intră neinvitată în satele şi casele oamenilor), acest lucru se petrece pentru că oamenii nu au reuşit să-şi construiască nişte sisteme de canalizare şi protecţie destul de solide… Aşa cum există în unele zone ale lumii.

Cu toate acestea, nu este indicat să te protejezi mereu de ea. Nu se simte prea bine când faci acest lucru… Adică îşi oferă uneori doar o mică parte din puterea ei de exprimare (câţiva stropi) şi tu tot te fereşti… De ce faci lucru ăsta? Dacă te udă puţin cu câteva picături de apă divină, provenite din minunatul spaţiu ceresc, crezi că vei muri? Uneori este de dorit să mergi pur şi simplu pe stradă fără să-ţi faci griji că vei fi puţin atins de ea. Doar o să te usuci la un moment dat.

Se mai întâmplă un lucru extraordinar. Când se supără, e cam bosumflată şi nu mai doreşte să-şi facă apariţia, atunci oamenii o cheamă insistent pentru a mai veni în vizită prin grădinile oamenilor sau prin terenurile mari unde există activtităţi de agricultura şi, de ce nu, chiar în ţările unde oamenii chiar au nevoie de aşa ceva pentru a bea din ea uneori sau pentru a se răcori cu ajutorul ei.

Oare ştii să o apreciezi îndeajuns? Oare chiar este necesar să fugi sau să te fereşti de ceea ce are ea mai frumos de oferit? Îţi oferă braţele ei reci cu mult conţinut apos, fenomen care o face pur şi simplu adorabilă având în vedere că acel conţinut este unic şi simpatic.

Când vezi că nu e furioasă şi are o intensitate apoasă mică, când vezi doar că este vorba doar de “rouă”, atunci de ce să nu porneşti la o plimbare… Ea va fi ghidul şi însoţitorul tău în acelaşi timp. Îi vei oferi astfel un zâmbet… Sau energie pentru a deveni mai puternică şi astfel va trebui să te fereşti de picăturile ei apoase din ce în ce mai evidente – o simpla glumă atât tot, nu trebuie să te panichezi.

Ce-i putem oferi noi? Nu foarte multe… Dar lucruri extrem de utile pentru a se desfăşura în voie: Sisteme de canalizare bine puse la punct, diguri stabile, terenuri şi grădini în care să se joace şi, la fel de important, bunăvoinţa noastră.

Ea estePloaia. Un fenomen maiestuos cunoscut tuturor. Divinitatea o caracterizează.

Comentariile dvs. le puteţi adresa pe acest blog sau pe adresa de e-mail: mihaisilviubotezatu@yahoo.com

Vă urez… O plimbare plăcută prin ploaie!

Advertisements