Conferinţă internaţională. Psihologie şi societate

În ultimii doi ani s-a produs la nivel social o serie de schimbări ce a influenţat în măsuri diferite ce-i drept, dar într-o manieră semnificativă şi nu tocmai avantajoasă, structurile sociale existente. Fie că vorbim despre dezvoltarea tehnologiei, fie ca vorbim despre problemele mediului înconjurător sau discutăm despre criza economică globală, ne raportăm de fiecare dată la ceea ce se prezintă a fi “restructurarea societăţii”.

Această restructurare vizează pe de-a locuri reduceri de firme private, disponibilizarea unor cadre didactice, reduceri impresionante sau creşteri uluitoare din perspectivă financiară în ceea ce priveşte industria imobiliarelor. Desigur, stresul la care este supus angajatul bugetar, criza existenţială cu care se confruntă “profesul român”, probleme in ceea ce priveşte carierea profesională şi multe altele reprezintă arii de interes care trebuie tratate cu seriozitate şi profesionalism pentru a putea rezolva astfel de “greutăţi sociale” cum sunt cele menţionate mai sus. Aici intervine Psihologia.

În data de 5 şi 6 iunie, adică sâmbăta şi duminica aceasta va avea loc, în cadrul Universităţii “Titu Maiorescu” din Bucureşti, Conferinţa Internaţionala “Psihologie şi Societate”. Programul începe de la ora 10:00 şi se termină în jurul orei 17:00. Intrarea este gratuită pentru cei care vor sa fie prezenţi şi să asiste la acest eveniment.  – http://www.conferintapsihologieutm.ro/

Vor fi prezenţi şi vor expune diverse lucrări, pe care le vor şi susţine argumentativ, profesori străini cât şi români, masteranzi cât şi studenţi.

Lucrările vor avea ca tematică subiecte moderne, “proaspete”, dar şi unele clasice, ce permit o analiză psihologică fină ce promovează analiza clasică de psihologie aplicată.

Printre studenţii participanţi se vor număra şi Mihai Silviu Botezatu, Tache Anca, Puică Mirela.

Mihai Silviu Botezatu împreună cu Anca Tache vor prezenta lucrarea  – Interpretarea Psihanalitică a romanuluiDemonul meschin”, de Feodor Sologub. În engleză: Psychoanalitical interpretation of the novel „The Paltry Demon”.

Puica Mirela Tantan va prezenta:  Mecanismele de transpunere a tulburărilor psihice în simptome somatice – teoria lui Pierre Marty.

Printre alte lucrări interesante din diverse ramuri precum Psihologia socială, Organizaţională, Resurse umane, Psihodiagnoză etc., vor fi şi acestea: Contexte organizaţionale şi progrese sociale, percepţia timpului, Cheating during Online vs Classroom Exams, cât şi alte multe alte lucrări cu vaste subiecte deosebit de interesante.

O asemena conferinţă asigură celor implicaţi în domeniul Psihologiei o avantajoasă experienţă profesională, o mai bună apropiere de latura practică, de latură aplicativă din Psihologie.

Un alt aspect practic îl constituie prezentarea anumitor tematici într-un mediu unde sunt angrenaţi diverşi specialişti, care pot oferi o evaluare profesionistă a ceea ce se discută.

Nu lipseşte posibilitatea de a vorbi, de a exprima şi de a purta un dialog academic într-un context ce promovează domeniul cercetărilor şi documentărilor ştiinţifice.

Diverse probleme sunt prezente în lume, cum sunt şi acelea ce au fost evidenţiate la începutul acestui articol. Psihologia poate oferi soluţii clare sau macăr sugestii concrete pentru a îmbunătăţi cel puţin o parte din “pesimismul social actual” care, deşi nu este prezent în orice context, are posibilitatea, de altfel nedorită de oameni, de a se extinde din ce în ce mai mult pe registrul social.

Studenţi, doctori, masteranzi, profesori, conferenţiari, specialişti în diverse domenii, vor fi prezenţi în cadrul Conferinţei Internaţionale “Psihologie şi societate”.

Cine doreşte, poate veni să asiste la un eveniment deosebit ce se bizuie pe profesionalism şi vitalitate. Intrarea este gratuită. Aşadar, în data de 5 şi 6 iunie 2010, la Universitatea “Titu Maiorescu” din Bucureşti puteţi asista la evenimentul colocvial deja menţionat în acest articol.

Programul începe de la ora 10:00 şi se termină în jurul orei 17:00.

Detalii găsiţi şi pe: http://www.conferintapsihologieutm.ro/

Ne vedem pe 5 iunie ! Numai bine !

Advertisements