Sărbători fericite!

Vin sărbătorile, îşi face apariţia Crăciunul cu cele trei zile magice ale sale şi, se pare că o să avem parte şi de un cadou special: Zăpada.

Îmi tot vin în minte gânduri legate de momentul îmbucurător pe care îl oferă sfârşitul lunii decembrie. Gândurile mele sunt unele de bucurie deoarece în unele zone rurale se respectă în continuare ziua colindelor. Colindătorii se îmbracă cu hainele tradiţionale pentru un astfel de eveniment, lumea îi primeşte cu bucurie, iar acele zile parcă sunt mai liniştite, mai detensionate, mai relaxante. Sunt fericit că există astfel de zile!

Chiar şi la oraş mai vin colindători, ce este drept, fără a respecta întru totul vestimentaţia, cântecele, comportamentul de bun simţ şi alte aspecte elementare pentru o bună şi desăvârşită evoluţie a unor astfel de evenimente.

Vedem oameni de zăpadă, părinţi care fac cadouri copiilor, privim o lume mai blândă, mai odihnită, mai umană. Iubesc zilele acestea pentru că sunt unele de vacanţă. Ai atâtea alegeri cum să ţi le petreci! E o libertate adevărată, sfântă!  – Aici mă leg puţin şi de articolul meu despre mister şi libertate pe care îl găsiţi tot pe blog.

De sărbători te reîncarci, trăieşti bine, te bucuri parcă mai mult decât de obicei, pentru că sunt zile aparte, semnificative în plan afectiv.

Anul nou ne aduce aminte că am mai îmbătrânit puţin, însă tot anul nou ne aduce aminte că suntem mai mari, mai stăpâni pe noi înşine. Vreau să urez întregii lumi multă sănătate, putere de muncă, iniţiativă, să aibă curaj!

De asemena, sper să văd mai puţine conflicte în 2010 la toate nivelele: politic, religios, sportiv, familial, convenţional, colegial, profesional etc.

Haideţi să nu ne mai certăm în familii, ci să fim uniţi! Să nu ne luăm la harţă cu pretenii, cu străinii etc.

Important de spus că fiecare membru al familiei este un stâlp important al casei! Fiecare stâlp ajută la construcţia şi menţinerea casei! Dacă unul dintre stâlpi este şubred, cum poate fi casa stabilă? Nu spun că este neapărat uşor sau greu să-ţi faci casa stabilă, însă merită încercat! Chiar dacă există stâlpi şubrezi, îi putem consolida armonios, îi putem face stabili!

Vă urez la toţi să aveţi parte de sărbători fericite!

Advertisements