Au bancurile cu fetele blonde vreun sâmbure de adevǎr?

Fetele brunete, roşcate, şatene şi… Blonde. Acest subiect despre care scriu, dacǎ bancurile cu blonde au vreun sâmbure de adevǎr, este unul destul de serios şi totodată amuzant având în vedere prejudecǎţile ce îi influenţeazǎ pe oameni sǎ eticheteze într-un anume fel fetele  “de origine blondǎ”.

Acest gen de bancuri au un singur scop, şi anume sǎ arate naivitatea blondelor sau stângǎcia acestora în anumite situaţii de viaţǎ pentru ca, mai apoi, pe baza unor concluzii pripite sǎ  fie posibilă generalizarea cǎ ele sunt naïve în toate situaţiile din viaţa lor.

vt

Astfel de povestioare despre aceste fete drǎgǎlaşe sunt neîntemeiate. Ele nu sunt naïve sau, în orice caz, nu putem generaliza ca toate sunt aşa. Oamenii, putem spune cǎ se impart în mai multe categorii: mai puţin inteligenţi, inteligenţi, peste medie etc. Printre aceştia se numǎrǎ şi blondele aşa cum se numǎrǎ şi brunetele, roşcatele, şatenele etc.

De ce au apǎrut bancurile cu blonde?  Câteva motive:

Aceste fete sunt mai puţine la numǎr decât brunetele şi, dupǎ cum ştim, când apare printre noi un lucru cu care nu suntem obisnuiti, când apare o noutate, se tot schimbǎ pǎreri despre astfel de apariţii.

Exemplu: 10 maşini galbene într-o parcare atrag privirea trecǎtorilor însǎ, dacǎ mai apar douǎ vehicule roşii privirea este îndreptatǎ spre acestea şi încep şi comentariile în genul: “Ia uite bǎ… Câte maşini galbene şi doar douǎ roşii… Ce s-o fi întâmplat, cei de la vopsitorie nu mai aveau culoarea roşie” (…), şi apoi râsete: “Ha… Ha … He he… Ce glumǎ bunǎ”.

Aşa şi cu domnişoarele despre care discutam, pentru cǎ sunt mai puţine la numǎr ca brunetele spre exemplu, sunt tratate altfel.

Acum pot apǎrea critici la ceea ce am spus, precum: “Bine, bine… Dar fetele roşcate care chiar sunt rare… Despre ele de ce nu existǎ bancuri?

În acest caz, l-aş felicita pe critic pentru întrebarea sa şi i-aş rǎspunde în felul urmǎtor: Roşcatele sunt atât de rar intalnite încât nici nu prea se observǎ sau nu se conştientizeazǎ atât de bine prezenţa lor în societate pentru a se crea pǎreri, povestioare sau bancuri despre ele.

Ceea ce este neobservabil este greu de analizat.

Un alt motiv pentru care au apǎrut bancurile cu blonde, din punctul meu de vedere, este frumuseţea acestora. Foarte multe dintre ele sunt frumoase, iar rivalele au vrut sǎ facǎ glume pe seama lor. De ce? Pentru cǎ simţeau cǎ intrǎ în competiţie cu ele.

Alt motiv: Filmele: Si-au facut aparitia in filme multe nimfe sau doamne cu o anumita charisma.

Caracteristicile principale ale acestor istorisiri sunt: ironia, ridiculizarea, absurdul şi rǎutatea.  Daca facem o analizǎ consistentǎ a povestioarelor, putem observa cǎ este prezenta chiar şi violenţa. Violenţa se poate identifica şi prin ironie, iar ironia este prezentǎ în bancuri. De obicei cu amicii noştri spunem glume pe seama celor pe care îi antipatizǎm, celor pe nu-i suportǎm etc. Despre aceste lucruri voi discuta într-un viitor articol (chiar acum notez ca sǎ nu uit).

Blondele sunt frumoase, aşa cum sunt şi brunetele şi toate celelalte fete. Dacǎ în ziua de azi sunt la modǎ proiecte precum “stop discriminǎrii împotriva romilor” propun si o campanie “stop discriminǎrii împotriva blondelor”.

Mesaj pentru blonde: Felicitǎri pentru ceea ce sunteţi, felicitǎri pentru pǎrul vostru splendid, pentru graţia pe care o exprimaţi şi, în continuare, vǎ urez success în viaţǎ!

Concluzia: În bancurile cu blonde nu existǎ nici cel mai mic sâmbure de adevǎr.

Care este motivul pentru care atac bancurile? Pentru ca multe dintre ele sunt grosolane, lipsite de bun simţ şi, de foarte multe ori… Plictisitoare.

Advertisements